6 december: Åsa Falewicz

Åsa Falewicz är projektledare och curator på Where Dreams Cross som visar konstfilm på offentliga platser. Hon har valt SONG N°20 av Céline Trouillet.

Titel: SONG N°20
Regissör: Céline Trouillet
År: 2012
Sång: Joeri Dirkx
Musik: ”Knocking on heaven’s door ” av Bob Dylan, version Guns n’ Roses (instrumental).

Den franska konstnären Céline Trouillet har sedan 1999 arbetat med en längre serie videoporträtt, där hon avbildar människor när de framför en låt som är representativ för dem. Trouillet skapar med dessa närgående och till synes enkla porträtt en större berättelse, en extra dimension och personligare avbildning. I SONG N°20 porträtteras en hemlös belgisk man (Joeri Dirkx) som sjunger Bob Dylans ”Knocking on Heavens Door” på flamländska. Sången är en referens till den svåra situation som hemlösa står inför i dagens samhälle i Belgien och i många Europeiska länder.

I kortfilmskalendern presenteras en ny film varje dag. Från den 1 december till Kortfilmsdagen den 21 december.