2 december: Roxy Farhat

Roxy Farhat är konstnär och regissör och har valt videon till El Perro Del Mars Change of Heart.

”Change of Heart” är en sån video som jag ständigt återkommer till, där magin som uppstod första gången jag såg den aldrig upphör existera, som en sällsynt portal till någonting som vi nästan aldrig ser annars; Två otroligt starka och muskulösa män som rör sig i total samklang med varandra och utför varje rörelse med kärlek, omsorg och omtanke för den andre. Utan undertoner av rivalitet, sexuell spänning eller våld och till de melankoliska tonerna av El Perro del Mars ”Change of Heart” blir deras akrobatik en manifestation av en av de vackraste mänskliga interaktioner som finns.

I kortfilmskalendern presenteras en ny film varje dag. Från den 1 december till Kortfilmsdagen den 21 december.